Menü Bezárás

2024. február

05feb.19:0020:00Magyarság Háza TeátrumSzeretnék néha visszajönni még - monodráma19:00 - 20:00 1051 Budapest, Nádor u. 17.

Regisztráció

Jelentkezés lezárva

Esemény részletei

Szeretnék néha visszajönni még – monodráma
Előadja Molnár Zoltán vajdasági színművész 

Időtartam: 60 perc   
Ajánlott életkor: 12+

Magyarság Háza Galéria  
1051 Budapest, Nádor u. 17.   
2024. február 05. (hétfő), 19:00

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

Menni vagy maradni? Feladni mindent, szülőföldet, szeretteket, és új életet kezdeni távol az otthontól, az egyetlentől? Az előadás alaphangulatát Reményik Sándor verse, az “Eredj, ha tudsz” adja meg, hiszen ma is olyannyira aktuális, mint megjelenése idejében volt. Az előadás nem ad választ, csak igyekszik gondolkodásra késztetni a nézőt, akire résztvevőként tekint, gondolkodásra ösztönzi, hogy a hit, haza, szülőföld mit ér, mit érhet mindannyiunknak. Wass Albert “Üzenet haza” című verse zárja az előadást, s utána, mint a zenében a kóda, ráadásként jön Juhász Gyula “Szeretnék néha…” címadó verse. Közte egy egész világ. Menni vagy maradni? 
Ugyanakkor az előadás egyben egy melankolikus utazás, amely bár első olvasatra arról szól, hogy mit jelent/jelenthet a szülőföld elhagyása, mindennek hátat fordítva egy új világot felfedezni, ám számomra a monodráma egyfajta önreflexió is: eddigi életem, pályafutásom lezárása, és az új élet kezdete. Hiszen ez is egyfajta menni vagy maradni kérdés: vállalni az új kihívásokat, vagy begubózni a jól megszokott világban.
Ez utóbbi kérdés megválaszolása talán egyszerűbbnek tűnik, de egyformán izgalmas, érdekes feladat.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!  

Időpont

2024. február 5. 19:00 - 2024. február 5. 20:00

Helyszín

Magyarság Háza Galéria

1051 Budapest, Nádor u. 17.

X
X