Menü Bezárás

2023. szeptember

25szep.19:0020:00MAGYARSÁG HÁZA TEÁTRUMBolyai János estéje Kocsis István monodrámája alapján Az Udvartér Teátrum előadása19:00 - 20:00 1051 Budapest, Nádor u. 17.

Regisztráció

Jelentkezés lezárva

Esemény részletei

Bolyai János estéje
Kocsis István monodrámája alapján – Az Udvartér Teátrum előadása

A Kocsis István monodrámája alapján készített előadás az egyik legnagyobb magyar gondolkodó, Bolyai János életét mutatja be, különleges, görbe tükörben.  
A súlyos betegen és magányosan tengődő tudós élete egyik utolsó estéjén szembesül a meg nem értettség keserűségével, múltjának legfontosabb pillanatait felidézve próbál kiutat találni a lelki, szellemi és testi összeomlásból. Tiszta és zavart pillanatainak különös egyvelegében visszatérnek hozzá életének legfontosabb alakjai – apja, felesége és életművének elrablója, a „matematikus király” Gauss. A velük folytatott képzeletbeli párbeszédek nyomán nyerhet bepillantást a néző Bolyai János boldogtalan, szertehulló életébe. 

Bolyai János – Kiss László
Rendező – Kolcsár József

Időtartam: 60 perc 
Ajánlott életkor: 14+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.  

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Időpont

2023. szeptember 25. 19:00 - 2023. szeptember 25. 20:00

Helyszín

Magyarság Háza Galéria

1051 Budapest, Nádor u. 17.

X
X