Menü Bezárás

2023. január

16jan.19:0020:00Magyarság Háza TeátrumKai Hensel: Klamm háborúja19:00 - 20:00 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Esemény részletei

Meddig terjed a tanár hatásköre, hol kezdődik és meddig tart a felelőssége? Mennyiben okolható egy tanári döntés, egy osztályzat, az iskola falain kívül történt tragédiáért? Ezeket a kérdéseket boncolgatja a „Klamm háborúja” című monodráma, melyben egy tanár küzdelmét, belső vajúdását láthatjuk a saját maga számára felállított erkölcsi és tanítási normák és a saját lelkiismerete között. Az előadás a tanárt megszemélyesítő László Sándor megrendítő vallomásán keresztül kérdez rá a tanár-diák kapcsolatokra, az iskolai problémákra, valamint a gyermekkori traumák személyiség-torzító hatásaira.  
Az előadás bemutatójára a Pannonhalmi Apátság „A csendtől a szóig” elnevezésű Gyermekjogi Szimpóziumának kereteiben került sor 2019. október 15-én.  

Fordította: Kovács Kristóf 
Klamm szerepében: László Sándor 
Fény/ Hang: Majoros Róbert 
Rendező: Mezei Kinga 
Az előadásban elhangzik Kovács Áron Ádám “Távol a nagy hegyen” című szerzeménye. 

Díjak:  
A 8. Óbecsei Monodráma Fesztivál (BeFeMon) közönségdíjasa előadása, 2020 
2021-ben a Pataki Gyűrű-díj nyertese László Sándor, Klamm szerepének megformálásáért 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net  

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wpcontent/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Időpont

2023. január 16. 19:00 - 2023. január 16. 20:00

Helyszín

Aranytíz Kultúrház, Tolnay Klári Színpad

1051 Budapest, Arany János utca 10.

X
X