Menü Bezárás

2022. február

17feb.18:0019:30MAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEMGudor Botond: Gyulafehérvár kultúrtörténeti emlékei18:00 - 19:30 1051. Budapest, Arany János utca 10.

Esemény részletei

A dél-erdélyi magyarság központi települése ma arról híres, hogy itt található az erdélyi magyar római-katolikusok főpásztorának székhelye és a méltán híres katolikus teológia.  A megye, ahogy a város lakossága csekély magyar jelenlétről tanúskodik napjainkban. Egykor a Magyar Királyság Mohács utáni fővárosa lett, az erdélyi fejedelemség fővárosa, a vallásújítás, azaz a reformáció egyházi és politikai központja volt.  A magyar művészettörténetben a régió számos magyar műemléke között itt található az a gyulafehérvári székesegyház, amely a Hunyadiak és a fejedelmek, püspökök sírhelyeit is rejti. A környék, a város és településeinek mindennapi megmaradási küzdelme azt jelzi, hogy a magyarság védőbástyái szeretnének maradni.

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info (A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el!) Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net

Időpont

2022. február 17. 18:00 - 2022. február 17. 19:30

Helyszín

Aranytíz Kultúrház

1051. Budapest, Arany János utca 10.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X
X