Menü Bezárás

2023. április

13ápr.18:0019:30MAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEMVatai István előadása: Vatai István, okleveles építész munkásságának bemutatása18:00 - 19:30 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Regisztráció

Jelentkezés lezárva

Esemény részletei

Vatai István zentai építész 1996-ban megalapította szülővárosában az Arching Kft.-t, ami azóta is működik. Elmondása szerint egy új dologba vágott bele, tervezéssel kezdett el foglalkozni. Elsősorban Zentán és környékén dolgoznak, de több vajdasági településen is végeztek már munkát. Sok kedvence van az általa tervezett épületek közül, de igazából mindig a legutolsó áll legközelebb a szívéhez, ami jelen esetben a zentai kis zsinagóga. István úgy fogalmazott, a zsinagóga egy olyan épület, amely teljes körű felújításon esett át, és újra élettel töltötték meg. A Vackor óvodát, a zentai Royal Szállót, a Sportcsarnokot, a szabadkai Szekeres László Alapítvány/VM4K épületét sem szabad kifelejteni a listáról, hiszen többek között ezek is az ő munkájának gyümölcsei. A Teleki László Alapítvány megbízásából a zimonyi Hunyadi János szobrot Madarassy István Kossuth-díjas ötvösművész készítette el, a kivitelezési tervdokumentáció elkészítse és a megvalósítás is István nevéhez fűződik. 

Időtartam: 60 perc
Ajánlott életkor: 12+ 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. 

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Időpont

2023. április 13. 18:00 - 2023. április 13. 19:30

Helyszín

Aranytíz Kultúrház, Kodály terem

1051 Budapest, Arany János utca 10.

X
X