Menü Bezárás

2022. május

26máj.18:0019:30MAGYARSÁG HÁZA SZABADEGYETEMVirág György és Virág-Kiss Anita: A vajdasági magyar amatőr és hivatásos színjátszás 18:00 - 19:30 1051. Budapest, Arany János utca 10.

Esemény részletei

A színháznak közösségmegtartó ereje van. A vajdasági magyarság művelődési életének meghatározó helyszínei a hivatásos színházak és azok a színházi műhelyek, művelődési házak, ahol öntevékeny színjátszás működik. Négy hivatásos színházunk és számos öntevékeny amatőr és diákszínjátszó csoportunk van. Az öntevékeny színjátszás megtartásáért, megerősítéséért és megújításáért a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a hivatásos színházakkal, színészekkel karöltve folyamatos szakmai hátteret biztosít a csoportoknak.

A vajdasági magyar amatőr és hivatásos színjátszás jelenlegi helyzetképéről Virág György, a Zentai Magyar Kamaraszínház színművésze és Virág Kiss Anita, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet közművelődési munkatársa tart előadást.

Időtartam: 60 perc 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net 

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Időpont

2022. május 26. 18:00 - 2022. május 26. 19:30

Helyszín

Aranytíz Kultúrház

1051. Budapest, Arany János utca 10.

X
X