Menü Bezárás

2023. március

27márc.11:0011:45Magyarság Háza MesesuliJános vitéz11:00 - 11:45

Regisztráció

Jelentkezés lezárva

Esemény részletei

„A tiszta érzésért, szép szerelméért harcoló János Vitézről szóljon az előadás, aki az árva Iluskát választja, nem a királyleányt és a fele-királyságot, nem a pénzt, nem a hatalmat. Friss, élő hang legyen egy benzingőzben, emberi gyengeségekben evickélő, fuldokló világban. A népmesék ősi történetéhez, bölcsességéhez kapcsolódó forrás, Petőfi Sándor ízes nyelvezetébe öltöztetve.”
Az egyszerű népi bölcsességek világához kitűnően igazodik és kiegészíti azt Simó Enikő vidám, vásári hangulatot árasztó bábserege. Nem volt könnyű 45 percbe „zsúfolni” Petőfi Sándor János vitézének 27 énekét, hogy ne átköltés legyen belőle, de talán sikerült, méghozzá úgy, hogy bátran ajánljuk minden negyedik életévét betöltött emberkének, felső korhatár pedig nincsen. Mesemondás, képmutogatás, bábjáték keveredik úgy, hogy a közönség is aktív résztvevője az előadásnak. A pásztorfaragások világától a mézeskalács huszárokon által a rongy-törökbabákig, minden van. A groteszk lehelete is beleng persze, s hol, ha nem a francia-udvarban… No, meg a gazduram csupafej alakja, s a gonosz mostoha alaktalan alaksága szinte már abszurd, de úgy, hogy mégis Petőfi Sándor.  
A Keljfeljancsi Bábszínház előadása.

Játszik: Vincze László 
Bábok: Simó Enikő
Ajánlott életkor: 4+ 
Időtartam: 45 perc
   
Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Időpont

2023. március 27. 11:00 - 2023. március 27. 11:45

Helyszín

Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola

X
X