Menü Bezárás

2024. április

28ápr.11:0012:30MAGYARSÁG HÁZA MESEDÉLELŐTTAz égig érő fa – a kárpátaljai Gál Natália és Ferenci Attila előadása11:00 - 12:30 1051 Budapest, Nádor u. 17.

Regisztráció

Jelentkezés lezárva

Esemény részletei

Magyarság Háza Mesedélelőtt
Az égig érő fa 
A kárpátaljai Gál Natália és Ferenci Attila előadása

Időtartam: 30 perc 
Ajánlott életkor: 4+

Az előadás után kézműves foglalkozással várjuk kedves vendégeinket!

Magyarság Háza Galéria
1051 Budapest, Nádor u. 17.
2024. április 28. (vasárnap), 11:00

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

A mesefeldolgozásban a színészek varázsbőröndjéből indul útjára a varázslat. Az apjával szoros érzelmi kötelékben élő királylány történetét láthatjuk, akit egy fergeteg a fa tetejére ragad, ahol a sárkány palotájába kerül.  A király kihirdeti ország-világ előtt, hogy annak adja lányát, aki kiszabadítja őt a sárkány fogságából. 
Egyedül a kiskondásnak, kis Jánosnak sikerül a próbatétel, aki a kismalacra hallgatva jut fel a fa hetedik ágára. A királylány kiszabadításához meg kell küzdenie a sárkánnyal, mely csak a sárkány fogságában élő táltos segítségével sikerülhet. A parázsevéstől feltámad a girhes ló energiája, s ötlábú aranyszőrű paripa lesz belőle. Ezzel megindul a mesében a Jó és a Rossz harca. A hét lódarázs elpusztítása vet véget a sárkány erejének, Jánost és a királylányt a táltos repíti vissza a földi világba. 
Benedek Elek meséje fejleszti a gyerekek anyanyelvi kultúráját, kreativitásukat, önismeretre, emberségre, szívjóságra, kitartásra, hűségre nevel.

Szereplők: Gál Natália és Ferenci Attila 
Bábok: Papp Viktória 
Díszlet és jelmez: Kopinecz György 
Technika: Fóris Csaba 
Színpadra alkalmazta: Gál Natália

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!  

Időpont

2024. április 28. 11:00 - 2024. április 28. 12:30

Helyszín

Magyarság Háza Galéria

1051 Budapest, Nádor u. 17.

X
X