Menü Bezárás

2024. március

10márc.11:0012:30MAGYARSÁG HÁZA MESEDÉLELŐTTKőleves – a vajdasági Vándor Bábszínház előadása11:00 - 12:30 1051 Budapest, Nádor u. 17.

Regisztráció

Jelentkezés lezárva

Esemény részletei

Magyarság Háza Mesedélelőtt
Kőleves 
A vajdasági Vándor Bábszínház előadása

Időtartam: 45 perc 
Ajánlott életkor: 4+

Az előadás után kézműves foglalkozással várjuk kedves vendégeinket!

Magyarság Háza Galéria
1051 Budapest, Nádor u. 17.
2024. március 10. (vasárnap), 11:00

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

A Vándor Bábszínház újragondolta és új tartalommal töltötte meg a Kőleves című, igen népszerű és ismert magyar népmesét. Arra tanít, hogyan éljünk meg akár a jég hátán is.
Főhősünk egy éhező katona, aki a harcokból hazatérve mindenütt zárt ajtókat talál.
Utoljára elhatározza, hogy ahova most bekopogtat, ott ő levest fog főzni – ha kell, egy kőből is.

Ez a történet lehetőséget ad az alkotóknak arra, hogy a gyerekekkel játékos, interaktív módon ismertesse meg az 1848/49-es szabadságharc körülményeit, megidézze Petőfi Sándor alakját, miközben a bográcsban ott rotyog és gazdagodik a kőleves.

Igazi érdekessége az előadásnak, hogy a paraván előtti élő színészi játék folytonosságban alakul át a paraván mögött bábjátékká, az élő szereplők kicsinyített másait megjelenítve. A báb-alteregók aztán újra élő szereplőkké alakulnak, amint a játék a paraván előtt folytatódik.

Ritmus, játék és humor tarkítja ezt az előadást, amelybe egy csipetnyi történelmi és irodalmi tudnivaló is vegyül. Rávilágít továbbá néhány fontos emberi vonásra is, mint a tisztesség, találékonyság, furfangosság, talpraesettség és osztozkodás.

Írta: Garbac Sarolta
Az előadást rendezte és előadja: Tóth Lívia és Garbac Sarolta

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!   

Időpont

2024. március 10. 11:00 - 2024. március 10. 12:30

Helyszín

Magyarság Háza Galéria

1051 Budapest, Nádor u. 17.

X
X