Menü Bezárás

2022. szeptember

18szep.11:0013:00Magyarság Háza MesedélelőttFurfangos Ferkó 11:00 - 13:00 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Esemény részletei

Az öreg király ügyességi versenyt és lovagi tornát szervez a királyi udvarban, hogy megfelelően rátermett vőlegényt találjon a leánya számára, olyat, aki majd átveszi tőle a birodalom kormányzását is. A kis királylány reménykedik, hogy játszótársa, akivel együtt szokták kergetni a lepkéket, a falubeli Ferkó lesz az, ki elnyeri a kezét. Ám Ferkó nem az egyetlen kérő, mások is bejelentették már házassági szándékukat.  Az első Ali, a török pasa, akinek a legfőbb tudománya a szemetelés, a trehánykodás, valamint a parancsolgatás, és aki háreme századik asszonyául akarja hazavinni a királykisasszonyt. A második Balambér lovag, az örökifjú cseh herceg, aki lassan már nyolcvan éves és fő tudománya az alvás. Az utolsó kérő pedig a falubeli Furfangos Ferkó, aki szépséges szappanbuborékokat is tud fújni. Vándorútja során egy kerek erdőbe ér, ahol egy óriáskígyóval találkozik, akit egy bűvésztrükk segítségével sikerül lenyűgöznie, megszelídítenie és baráti szövetségesének megnyernie. 

A bábelőadást követő kézműves foglalkozás keretén belül, a gyermeknézők, a rézműves mester segítségével és vezetésével, elkészítenek maguknak egy-egy kígyós rézgyűrűt, a Ferkót segítő barátságos óriáskígyó jelképét.  

Előadja: K. Kovács István
A kézműves foglalkozást vezeti: Vincze Gyula ötvös mester
Előadás Időtartama: 40 perc
Ajánlott életkor: 4+  

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net  

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wpcontent/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Időpont

2022. szeptember 18. 11:00 - 2022. szeptember 18. 13:00

X
X