Menü Bezárás

2022. december

14dec.18:0019:00MAGYARSÁG HÁZA IRODALMI SZALONIANCU LAURA SZERZŐI EST 18:00 - 19:00 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Esemény részletei

Iancu Laura szerzői est 

Beszélgetés a szerző eddigi munkásságáról, a legújabb kötetekről, a művekben megjelenő témákról; a peremlét és az egyetemesség kihívásairól, a művészet és a tudomány viszonyáról, a hit és a keresés útjairól. 

„Tudatában vagyok szavaim részszerintiségének, homályos látásomnak, azaz teremtményi mivoltomnak, tehát tudatában vagyok a felettem álló Teremtőnek. Gyakorlom az Isten iránti bizalom kockázatát. Az életben, a tudományban, a művészetben. Vallom, hogy nem a hit és a tudomány, hanem a hit és az álhit áll szemben egymással.” 

Iancu Laura egyszerre művész, József Attila-díjas író, költő és néprajzkutató. Szülőföldje: Magyarfalu, a moldvai csángók által lakott település. Csángóföldi gyermekéveit követően a csíkszeredai Nagy István képzőművészeti középiskolában érettségizett, Budapesten óvodapedagógusként, hittantanárként és politikai kommunikáció szakon is diplomázott, majd a Szegedi Tudományegyetemen néprajzosként végzett, a Pécsi Tudományegyetem Néprajz-Kulturális Antropológia Tanszék Doktori Iskolájában pedig PhD-fokozatot szerzett.  

Meghívott:  
Iancu Laura, József Attila-díjas író és költő, néprajzkutató 
Beszélgetőtárs:  
G. Tóth Franciska, a Magyar Nemzeti Múzeum Babits Mihály Emlékház irodalmi muzeológusa, tanár 

Időtartam: 60 perc 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net  
 
Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wpcontent/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Időpont

2022. december 14. 18:00 - 2022. december 14. 19:00

X
X