Menü Bezárás

2024. február

21feb.18:0019:00MAGYARSÁG HÁZA IRODALMI SZALONTerék Anna: Háttal a napnak18:00 - 19:00 1051 Budapest, Nádor u. 17.

Regisztráció

Jelentkezés lezárva

Esemény részletei

Magyarság Háza Irodalmi Szalon
Terék Anna: Háttal a napnak
könyvbemutató
A vajdasági költővel Kalocsai Andrea, a közmédia műsorvezetője beszélget

Időtartam: 60 perc  
Ajánlott életkor: 12+ 

Magyarság Háza Galéria 
1051 Budapest, Nádor u. 17. 
2024. február 21. (szerda), 18:00

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

A kötetben szereplő versek monológszerűen vallanak a lírai én apjának elvesztéséről és gyászolásáról. Mindez a veszteségélmény és gyász attól lesz különleges, hogy az apa alkoholproblémákkal küzdött, mely betegség mély szakadékot ütött apa és lánya közé. Mindemellett nem csak egy ember életének fontosabb pillanatait, nem csak egy tönkrement családi kapcsolat kijavítására tett kísérleteket, majd végül az apa elengedését követhetjük nyomon, de a versek megpróbálnak magyarázatot találni, vajon honnan indul egy fájdalom, mi minden rejlik egy elromlott élet mögött és mik azok az apró, sokszor figyelmünket elkerülő jelek, melyek jelzik előre egy élet rossz irányba fordulását. Hiány, gyász és válaszkeresések megéneklése ez a kötet, mely egyszerre érinti a gyermekkort, a balkáni háborúk vészterhes időszakát, illetve a feloldozásra tett minden kísérletet. Múlt, jelen és jövő összekeveredik a gyászban, az értékrendek újraíródnak, a gyászoló perspektívája a változás folyamata, mikor az életben maradt ember lába alatt megremeg a föld és újra kell íródjon minden szabályrendszer és érték. A monológszerű versek egy férfihoz szólnak, akit sem közel engedni, sem könnyen elengedni nem tud a lírai én, s mely viszonyban tükröződni látszik az a kötődési minta, mely az édesapa alkoholbetegsége.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Időpont

2024. február 21. 18:00 - 2024. február 21. 19:00

Helyszín

Magyarság Háza Galéria

1051 Budapest, Nádor u. 17.

X
X