Menü Bezárás

2023. április

27ápr.17:0018:00MAGYARSÁG HÁZA IRODALMI SZALONÚtkeresés a jövőbe – Betakarított tanulmányok, értekezések, értékelések – Dr. Deák Ernő könyvbemutatója 17:00 - 18:00 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Regisztráció

Jelentkezés lezárva

Esemény részletei

Útkeresés a jövőbe – Betakarított tanulmányok, értekezések, értékelések 
Dr. Deák Ernő könyvbemutatója 

A könyvet méltatja: 
Dr. Semjén Zsolt 
miniszterelnök-helyettes 

Meghívott: 
Dr. Deák Ernő történész, szerkesztő 

Beszélgetőtárs: 
Böröndi Lajos 
költő, szerkesztő, a könyv kiadója 

„Ez a könyv nem egy paperback, amely elfér egy farzsebben. Nem egy könnyed lektűr, habár könnyen érthető, nem egy strandolvasmány, habár nagyon is élvezhető. 
Ez a könyv kötelező olvasmány. 
Az ötágú síp egyik alkotóelemének, a nyugati diaszpórának a hozzájárulása a magyar kultúrához, a jobb önismerethez, a világban elfoglalt helyünk reálisabb megértéséhez. 
Egy széles látókörű, átfogó, gondolatgazdag számvetés, amely alatt szinte beszakad az asztal, és nem csupán a súlya miatt. 
Egy könyv, amelyet nem lehet letenni, de újból és újból le kell tenni, mert annyira gondolatébresztő. 
A gazda betakarította a termést és megállapíthatjuk, hogy ez a termés rendkívül gazdag.
A szerző jól sáfárkodott a talentumával, mint történész, és mint kultúraszervező egyaránt. A számadás – hála a kiadónak, Böröndi Lajosnak – mostantól közkincs. 
Most már az olvasókon a sor, hogy olvassák és tanuljanak belőle. 
Kinek ajánlom a kötetet? 
– Mindenkinek, akit foglalkoztat az összmagyar történelmünk. 
– Alapmű mindazoknak, akik meg akarják ismerni az Ausztriába szakadt vagy oda emigrált magyarok történetét (I. és III. fejezet). 
– Akik kíváncsiak a 400 éves együttélésünk történetére a Lajtán túlról, bécsi perspektívából, de magyar szemmel…” 
(Bárány Anzelm) 
 

Dr. Deák Ernő (1940), 1956 decembere óta Ausztriában él; történész, nyugdíjazásáig az Osztrák Tudományos Akadémia tudományos munkatársa. 
Az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetségének főtitkára (1980-1991), majd elnöke (1991-2014), a Nyugat-európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségének elnöke (2001-2020); a Bécsi Napló főszerkesztője. 
Tudományos munkái túlnyomórészt német nyelven jelentek meg, míg az “Extra Hungariam… Útkeresés a jövőbe” című kötete magyar nyelven írt publikációinak gyűjteményes kiadása. 

Időtartam: 60 perc 
Ajánlott életkor: 12+ 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. 

Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!  

Időpont

2023. április 27. 17:00 - 2023. április 27. 18:00

X
X