Menü Bezárás

2023. február

15feb.18:0019:00MAGYARSÁG HÁZA IRODALMI SZALONÚjbóli leltár - Tamás Menyhért könyvbemutatója18:00 - 19:00 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Esemény részletei

Újbóli leltár
Új versek, 2020-2022
Tamás Menyhért könyvbemutatója

„Egyén és közösség; nemzet és Európa, nem pedig vagy-vagy. Összeforrottságukat kevesen látják olyan jól, mint ő. A nemrég tíz- és tízezernyi áldozatot követelő vírusjárványról az »egyedüli példány« (Kosztolányi szava a Halotti beszédből), a spanyoljárványtól elragadott nagy író és költő, Kaffka Margit neve tolul a tollára. Hány angyal fér el egy tű hegyén? Mind, ahány van. Attól angyal az angyal. […]
Tamás Menyhért onnan jött, »ahonnét a magyari gondolat, észjárás, bartóki ’hangzavar’ érkezett« – az Újbóli leltár 70. szakaszát idézve. S oda tart, ahová az elvakult dzsidások elől Petőfi holtteste eltűnt Tamás Menyhért versében, s ahonnét Petőfi őrszelleme világít az idők végezetéig.
Nyolcvanharmadik életévébe lépett a Bukovinából karonülő gyermekként érkezett költő, aki mind nyelvében, mind nemzetféltésében megőrizte székely magyarságát!”

Meghívott:
Tamás Menyhért Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, műfordító, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja

Beszélgetőtárs:
Sebestyén Ilona a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetettje, a Nap Kiadó vezetője

Közreműködik:
Lux Ádám Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész

Időtartam: 60 perc
Ajánlott életkor: 12+

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net 

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wpcontent/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Időpont

2023. február 15. 18:00 - 2023. február 15. 19:00

X
X