Menü Bezárás

2022. december

07dec.18:0019:00MAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKA TANÁR18:00 - 19:00 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Esemény részletei

A tanár 
Orosz Tamás testnevelő tanár portréja (Magyarország, Varga Zoltán filmje)

2020-ban Az év tanára díjat Orosz Tamás, a nyíregyházi Wesselényi Miklós Technikum és Szakképző Iskola testnevelés szakos pedagógusa kapta. Nagyon büszke rá, hogy saját diákjai jelölték erre a megtisztelő címre.  
A járvány ideje alatt megváltozott a tanárok és a diákok napi rutinja. Digitális formában nehezebb kontrollálni a tanulókat. Ugyanakkor szürreális élmény volt bemenni a teljesen kihalt óriási iskolaépületbe, amikor például érettségi felkészítőt tartott. Nagyon örült, amikor újra benépesült az intézmény, és végre élőben is megmozgathatta a gyerekeket.  
Először, amikor egy új csoporttal találkozik, mindig tisztázza a szabályokat. Szigorú tanár, mondják a diákjai, de kiszámítható és biztonságot nyújt. Azt mondja, egy tanárnak foglalkoznia kell akkor is a diákjai problémáival, ha esetleg neki sokkal nagyobb gondjai vannak. Diákjai szerint mindenféle ügyekben próbál nekik segíteni, akár magánéleti problémáikkal is fordulhatnak hozzá.  
Szereti a szabadtéri edzést, rendszeresen látogatja a kondiparkokat. Azt mondja, nem ideges típus, és ki is mozogja magából a feszültséget. 
Szerető családban nőtt fel, jó gyerekkora volt. Másfél évvel idősebb bátyjával mindig együtt rúgták a labdát, bicikliztek, kis húgukra együtt vigyáztak. Családja összetartó, és olyan mintát nyújtott, ami a későbbiekben követendő lesz a számára. Egykori tanárai a nyíregyházi Eötvös József Gimnáziumban nagyon jó képességű, tisztelettudó diákként emlékeznek rá. Nyolcadikos korában focista, esetleg újságíró szeretett volna lenni.  
Először Mezőladányban tanított, ahol rengeteg hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű diákkal találkozott, akiktől nagyon sok szeretetet kapott. Egykori kollégái szerint Tamás a problémás tanulókkal is megtalálta a hangot, ami a legnehezebb pedagógiai feladatok közé tartozik. Ott tanulta meg, hogy hihetetlen értékek rejtőznek a gyerekekben, olyanok, amelyekről gyakran ők maguk sem tudnak, mert senki nem hívja fel rá a figyelmüket.  Azt mondja, csak azok menjenek a pedagógus pályára, akik szeretik a gyerekeket, és mindegyik tanulóból ki akarják hozni a maximumot.  

Időtartam: 60 perc 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net  
 
Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wpcontent/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Időpont

2022. december 7. 18:00 - 2022. december 7. 19:00

X
X