Menü Bezárás

2023. szeptember

12szep.18:0019:00MAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKA javítóember18:00 - 19:00 1051 Budapest, Nádor u. 17.

Regisztráció

Jelentkezés lezárva

Esemény részletei

A javítóember
Pósa Gábor cipőjavító portréja (Szerbia, Husnyák Andrea filmje) 

Bepillantást nyerünk egy cipészműhely ma már egyre ismeretlenebb világába, és egy szabadkai fiatalember életébe, akit a cipők illata – már a kezdet kezdetén – megcsapott.

Ma is emlékszik a ragasztó szagára, ami tizennyolc éve ütötte meg az orrát, mikor először belépett a műhelybe. Azóta lépésről-lépésre elsajátította a javítás fázisait, szívéhez nőtt a szakma. A cipőt – oszt meg egy jótanácsot – hordani kell, nem szabad félretenni, félteni, mert ha sokat áll, az anyagok megkeményednek. Közben bemutatja, hogyan kell flekket rakni téli-nyári cipőkre, sportcipőkre, elegáns darabokra, például egy lila lábbeli tíz centis sarkára.

Az idős embereknek nagyon fontos a régi, bevált, jól illeszkedő, kitaposott cipő, amihez hozzászokott a lábuk. De az ortopéd cipőket is évekig kell használni, azoknál is fontos a javítás. És egyáltalán: jobb dolog minőségi bőrcipőt venni és időnként elvinni a cipészhez, mint műbőrt vásárolni, és egy-két évente kidobni.

Gábor főnöknője elmeséli, hogy először gyanakvással fogadta a fiatalember jelentkezését, mert azt tapasztalta, hogy a fiatalok nem szeretnek koszos, időigényes munkát végezni, ami kreativitást is feltételez. Ahogy múlt az idő, kiderült, hogy nagyon ügyes, megbízható munkaerő, és a kliensekkel is tud bánni, ami szintén nem egyszerű feladat.

Szabadidejében szeret a parkban üldögélni, galambokat etetni és tervezgetni. Meg akar tanulni egy latin táncot, szeretne sokat utazni, Rómában hangversenyre menni, rengeteget fotózni – leginkább ezek a vágyai. Gyakran jár pecázni, jól érzi magát a természetben akár egyedül, akár barátokkal. De ugyanennyire élvezi a zajos zumba foglalkozást. Itt tudjuk meg, hogy izomsorvadással küzd, feleségét elvesztette, vagyis tragédiák árnyékolják be az életét. A család, a barátok segítettek neki abban, hogy az életét is meg tudja javítani.

Időtartam: 60 perc 
Ajánlott életkor: 12+ 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Időpont

2023. szeptember 12. 18:00 - 2023. szeptember 12. 19:00

Helyszín

Magyarság Háza Galéria

1051 Budapest, Nádor u. 17.

X
X