Menü Bezárás

2023. március

21márc.18:0019:00MAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKSZÍNHÁZ ÉS SZERELEM18:00 - 19:00 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Regisztráció

Jelentkezés lezárva

Esemény részletei

Színház és szerelem 
Gál Tamás színész, színházigazgató portréja (Szlovákia, Balázs Emese filmje) 

Egyik nagynénje kiválóan mondott verset, sok versenyen Kaszás Attilával mérte össze a tudását. Elhivatott magyartanárnője nemritkán otthonában folytatta az irodalom órákat, anyja rajongott a színházért. Teljesen természetes volt, hogy Gál Tamás útja a színészi pályára vezetett.  

A nagymamájával, akinek komikusi vénája, no és harminckét unokája volt, gyermekkorában szerepjátékokat játszott. A nagyapja nagybőgős volt egy zenekarban. Békéscsabai származású édesapját a színművészeti- és a rendőrtiszti főiskolára is felvették, de szülői nyomásra az utóbbit választotta. Rosszul döntött, mert idővel az AVH börtönébe került, ahol el akarták tenni láb alól. Mint embert, és mint rendőrtisztet egyaránt tönkretették. Alkoholista lett. Édesanyjával már élete hanyatló korszakában házasodott össze, rövid ideig tartott a kapcsolatuk. Tamás azt mondja, ő is betörhetetlen, mint az apja, de benne óriási felelősségérzet is munkál a gyerekeivel és a családjával szemben. 

Gál Tamás Pozsonyban végezte el a színművészeti főiskolát, ifjabb éveiből csodálatos emlékeket őriz Kaszás Attiláról, aki beavatta őt a szakma rejtelmeibe, játszottak is együtt. Mindig lenyűgözi őt, ha valakiben a nagy művész és a nagy ember találkozik, mint Attilában.  

Normális, egyszerű emberként akarja élni ő is a hétköznapjait, a pózokat meghagyja a színpadra. Amikor elvállalta a Komáromi Jókai Színház igazgatói posztját, egyesek riogatták őt, az igazgatás nem fér össze a művészettel. Attól függ, hogy áll hozzá az ember, mondja Tamás. Hogyha a másik ember művészetét is figyelembe veszi és szolgálni akarja, akkor nincs gond. Jelenleg művész, aki igazgat is, és próbál különböző helyzetekben jó döntéseket hozni. 

Feleségével és három gyermekével Hetényen él. A színésznő Kiss Szilviával első látásra egymásba szerettek. Mint szülők, és mint kollégák egyaránt remekül tudnak együttműködni, de a lovaglás is közös hobbi számukra. Közösen hozták létre a Csavar Színházat, amelynek fő célkitűzése a vándorszínházi lét hagyományának folytatása. Jelenleg konkrétan együtt építik a jövőt egy kör alakú pajtaszínház formájában. 

Időtartam: 60 perc 
Ajánlott életkor: 12+ 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!  

Időpont

2023. március 21. 18:00 - 2023. március 21. 19:00

X
X