Menü Bezárás

2022. március

31márc.18:0020:30MI, MAGYAROK – 17 ORSZÁG, 53 FILMTÖRPÉNEK LENNI, EGY ÓRIÁSOKNAK SZÁNT VILÁGBAN18:00 - 20:30 1088 Budapest, Rákóczi út 21.

Esemény részletei

MAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB EXTRA

Nyikó Anetta kerekesszékes informatikus és slammer portréja – Erdély, Románia
Vendég: Nyikó Anetta

„Végre valaki ki mert állni fogyatékkal élőként, hogy itt vagyok, nem taposhattok el” – Nyikó Anetta slammer beszél egy olyan világról, amelybe az átlagember nagyon ritkán lát bele, s nem is igazán nyitott az ott megtapasztalható dolgokra.  
Nyikó Anetta élete során tizenkét műtéten esett át, egy éves kora óta másfél évenként. Problémája van a csontrendszerével, gerincével, törpe növésű. A sors egyfelől mostohán bánt fele, másrészt viszont tehetségből, intelligenciából bőven az átlag felett kapott. Korán tudatosult benne, hogy ő csak a szellemi képességeit mozgósítva tud érvényesülni a „nagyok” világában, hiszen fizikai tevékenységre, mindenfajta mozgásra nagyon korlátozottan képes. 
Bár mindig a zene, a művészet vonzotta, környezete tanácsára informatika szakra jelentkezett, a Sapientia egyetemen programozó és szoftverfejlesztő végzettséget szerzett. Azt mondja, a művészi látásmódja remekül kiegészíti a számítástechnika területén végzett munkáját.
Sokat segített neki, hogy családja ilyennek fogadta el, nem rejtegették, léte nem volt tabutéma. Szülei mindenhová magukkal vitték, ugyanazt követelték meg tőle gyerekkorában, amit a nővérétől. Bizonyára ez is közre játszott abban, hogy – bár nem volt egyszerű –, el tudta fogadni magát, a sorsát. Sőt, slammerként a sorstársai súlyos problémáira is ráirányítja a figyelmet. Sok rossz tapasztalatát is segítenek feldolgozni ezek a versek.

A részvétel ingyenes. Előzetes REGISZTRÁCIÓ javasolt. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net 

Kérjük, olvassa el a Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Időpont

2022. március 31. 18:00 - 2022. március 31. 20:30

X
X