Menü Bezárás

2022. június

15jún.18:0019:20MAGYARSÁG HÁZA FILMKLUBKITAPOSOTT UTAK A MURAVIDÉKEN18:00 - 19:20 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Esemény részletei

Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet filmje 

Előadó:  Gál Anasztázia, rendező  

A vetítés után beszélgetés az alkotóval  

A film a dobronaki kivándorlás-történeteket dolgozza fel, mely sorsok a Muravidék megannyi településének lakói számára ismerősen hatnak. A trianoni elcsatolástól napjainkig tartó, generációkat átívelő szebb, jobb, könnyebb életet keresők életútja eltérően alakult. Vannak, akik örökre távol, mások vissza-visszajárva, többen pedig csak rövidtávú megoldást kerestek megélhetési gondjaikra, vagyis néhány éves külföldi munkavállalást követően visszatérni a családi kötelékekhez és a szülőföldön boldogulni. A történetek sok tanulsággal szolgálnak napjainkra is: külföldön sincs kolbászból a kerítés, nem mindegy, hogy kalandvágy vagy pénzkereset a cél, az idő előtti hazatérés nem kudarc és egyszer csak felszínre tör az emberben a HONVÁGY. 
A közös, de különbözőképpen alakuló sorsokat Kovács Tibor „Itt hagytak engem a bátrak” cím verssorai és fikciós jelenetei teszik elgondolkodtatóvá. 

A film a NMHH Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült. 

Időtartam: 80 perc 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net 

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

 

Időpont

2022. június 15. 18:00 - 2022. június 15. 19:20

X
X