Menü Bezárás

2022. május

18máj.18:0019:30MAGYARSÁG HÁZA FILMKLUBIsmeretlen Kárpátalja18:00 - 19:30 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Esemény részletei

Ismeretlen Kárpátalja című ismeretterjesztő film 
Bunda Rita és Bunda Szabolcs filmje 

„Aki megnézi a filmet, az kedvet kap hozzá, hogy bejárja Kárpátalját. Helyeket, melyeket nem ismerünk, vagy ismerünk, de nem térünk le értük a főútról. Egyfajta hívószó ez az alkotás azoknak a főleg magyarországi embereknek, akik még nem találkoztak Kárpátaljával és az itt élő emberekkel. A Kárpátaljai Magyar Filmgyártásért Alapítvány, ezen belül B. Fehér Rita és Bunda Szabolcs új közös alkotása Az ismeretlen Kárpátalja. Az ember joggal azt gondolná, hogy azt a vidéket, ahol született, felnőtt és él, ismeri. Pedig nagyon sokan leélik az életük egy 100 km-es körön belül úgy, hogy nem jutnak el külföldre, de még a szomszéd városba sem. Így van ezzel sok kárpátaljai is. Nekik, nekünk is szól a film. Mezőváritól Aknaszlatináig, Rahótól Beregújfaluig, szerte vidékünkön. A tizenhat helyszín, mind-mind egy cseppje ennek a gyönyörűséges víztükörnek, melyben még tisztán csillog a fény, ha napsugár éri. Ez Kárpátalja.” 

Vetítés után beszélgetés az alkotókkal. 
Előadók:  
Bunda Rita és Bunda Szabolcs  

Időtartam: 90 perc 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: regisztracio@magyarsaghaza.info. A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net 

Kérjük, olvassa el a https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Időpont

2022. május 18. 18:00 - 2022. május 18. 19:30

X
X