Menü Bezárás

2023. december

03dec.18:0019:00Adventi KoncertCantus Figuratus18:00 - 19:00 1051 Budapest, Nádor u. 17.

Regisztráció

Jelentkezés lezárva

Esemény részletei

Adventi koncert

Cantus Figuratus
Laczkó Vass Róbert színművész és Székely Norbert zongoraművész előadása

Időtartam: 60 perc  
Ajánlott életkor: 12+ 

Magyarság Háza Galéria
1051 Budapest, Nádor u. 17. 
2023. december 03. (vasárnap) 18:00 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

Aki énekel, kétszeresen imádkozik – emlegetjük Szent Ágoston klasszikus bölcsességét, ám a templomainkba befogadható zenéről rendszerint megoszlanak a vélemények. A vallási elemekből építkező dalok persze nem állnak meg a templomajtóknál, és üzenetük profán környezetben is vertikális marad: az alkotó ember Teremtőjéhez való viszonyát fejezi ki. Történelmi tény, hogy a késő középkori bencés kolostorok a kifinomult vendégszeretet jegyében olykor világi zenei környezetet is biztosítottak, így az improvizatív jellegű gregorián dallamok mellett szakrális környezetben is megjelent a kötött formájú, „mérhető zene”. 
Cantus figuratus című zenés előadóestünk ezt a távoli, termékeny pillanatot ragadja meg, hogy a 20-21. századi magyar költészet istenes remekléseiből válogatva méltó szövegkörnyezetbe helyezze legújabb dalainkat. Egyfajta “lírai polifóniában”, “verses paraliturgiában” szólaltatjuk meg az Isten előtt vacogó lélek árnyalatait. Hogy van hát? – kérdi Pál apostol a korintusiakhoz írt levelében, és mindjárt válaszol is rá: „Imádkozom a lélekkel, de imádkozom az értelemmel is; énekelek a lélekkel, de énekelek az értelemmel is.” Erre vállalkozunk. 

Előadják:
Laczkó Vass Róbert színművész 
Székely Norbert zongoraművész 
 
Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat! 

Időpont

2023. december 3. 18:00 - 2023. december 3. 19:00

Helyszín

Magyarság Háza Galéria

1051 Budapest, Nádor u. 17.

X
X