1051 Budapest, Zrínyi utca 5., Tel.: + 36 1 795 66 06hu

Program

Bemutatkozik a kézdivásárhelyi Szentkereszty Stephanie Egyesület

Magyarság Háza Jótékonysági Vásár

2020. március 3. (kedd), 18:00

Helyszín: Magyarság Háza – 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. (Duna Palota)

Bemutatkozik a kézdivásárhelyi Szentkereszty Stephanie Egyesület

MAGYARSÁG HÁZA JÓTÉKONYSÁGI VÁSÁR

A kézdivásárhelyi Szentkereszty Stephanie Egyesület a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű, családon belüli erőszak áldozataivá váló, nehéz sorsú idős, hajléktalan és más krízishelyzetben lévő személyeknek való segítségnyújtás céljával jött létre 2003-ban, a Báró Szentkereszty Stephanie (1842–1906) által 1872-ben alapított Erzsébet Árvaleány Nevelőintézet és 1874-ben létesített menedékház történelmi és erkölcsi alapjain. Az egyesület sok száz gyermek- és felnőtt gondozottnak nyújtott és nyújt szükség szerinti szakmai és emberi segítséget.

A Külhoni Magyar Gyerekek Évéhez kapcsolódó, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával megvalósuló programjuk témája a kézműves alkotómunka fontossága a fogyatékossággal élő gondozottak életében. A program keretében az elmúlt egy év során Erdély és Ausztria több helyszínén megismertethették munkájukat a közönséggel és bemutathatták újrahasznosított anyagokból készülő egyedi székely termékeiket.

Március 3-án, kedden este 18 órakor a Magyarság Házában Bálint Olga, a kézdivásárhelyi Szentkereszty Stephanie Egyesület elnökének vetítettképes előadását hallgathatják és tekinthetik meg az érdeklődők, melyet jótékonysági vásár követ. A rendezvény a „speciális igényű gyermekek kézműves foglalkozásainak és kiállításának támogatása” című projekt záróeseménye lesz.

A belépés ingyenes. A helyek korlátozott száma miatt regisztráció javasolt: magyarsaghazainfo@gmail.com (a regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik). Helyfoglalás érkezési sorrendben.