1051 Budapest, Zrínyi utca 5., Tel.: + 36 1 795 66 06hu

Program

Magyarság Háza Szabadegyetem – Bálint Lajos Lóránt előadása

Cserkészet a Kárpát-medencében és a diaszpórában

2019. október 31. (csütörtök), 18 óra

Helyszín: Magyarság Háza – 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. (Duna Palota)

Magyarság Háza Szabadegyetem

CSERKÉSZET A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN ÉS A DIASZPÓRÁBAN

Bálint Lajos Lóránt előadása

„A Cserkészet a külhonban és a diaszpórában című előadásom témája az a cserkészet, amely a történelem viharainak köszönhetően a jelenlegi Magyarország területén kívül folytatja az alapító Bi-Pi és a nagy magyar cserkészelődök munkáját, nem csak a Kárpát-medence különböző országaiban, hanem Európán keresztül Amerikában, de még a déli féltekén is.

Bemutatom azt a munkát, amelyet a második világháború után külhonba szakadt és az ’56-os menekültek között lévő cserkészvezetők örökítettek tovább.

Az emigrációba szorult magyar cserkészek folytatták az itthon megkezdett munkát, nem engedve, hogy ez a nemes mozgalom feledésbe menjen a magyarok körében, bárhová is kerültek a nagyvilágban. Az így megmaradt magyar cserkészet a rendszerváltások után rohamosan újraéledt a Kárpát-medence magyarok lakta országaiban, létrehozva szövetségeiket, majd a »sok« magyar szövetség egy egységes magyar cserkészet kialakításán dolgozva megalakította a Magyar Cserkészszövetségek Fórumát.”

A belépés ingyenes. A helyek korlátozott száma miatt regisztráció javasolt: magyarsaghazainfo@gmail.com (a regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik). Helyfoglalás érkezési sorrendben.