Menü Bezárás

2023. május

23máj.18:0019:00MAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB / MI, MAGYAROKA rendező 18:00 - 19:00 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Regisztráció

Jelentkezés lezárva

Esemény részletei

A rendező 
Nagy Regina rendező portréja (Románia, Dávid Endre filmje) 

Édesanyja visszaemlékezése szerint olyan mozgékony volt, és olyan képtelen dolgokat művelt, hogy megállt az óra a falon. Sok küzdelem és vargabetű után végre önmagát és otthonát a színházban találta meg.  

Hiányzik neki a városban az a nyugalom és biztonság, amit gyerekként nagyszülei falujában átélt. Édesapja irányította érdeklődését az irodalom, a művészet felé. Neki nem valósulhatott meg az álma, mert a szülei nem engedték el a színművészeti főiskolára, pedig titokban felvételizett és bejutott. Sváb édesanyjának köszönheti, hogy tudja kezelni a pénzt, és megszerette az olvasást. Amikor már tiszta volt a porta, minden állatot megetettek, minden munkát elvégeztek, akkor lehetett olvasni a sváboknál. Arra készítették föl, hogy vagy elmenekül az országból vagy csak románul beszél. El akartak menekülni a szülei Németországba, de közbeszólt a forradalom. Regina érettségi után felvételizett segédszínésznek. Felvették, így maradtak Szatmárban. Édesanyja alapítványa pénzt nyert egy pályázaton három hónapos bábművészképző kurzusra. Ez később meghatározó momentum lett Regina életében. A kurzus végén bábszínházat alapítottak. 

Második férjével rosszul működő házasságaik során találtak egymásra. Sokat beszélgettek barátként, míg egyszer Csongor felismerte, hogy másfajta érzelmeket is táplál Gina iránt. Kapcsolatuk törést idézett elő társadalmi és szakmai életükben is. 

A kolozsvári színművészeti egyetemről elküldték többedmagával – ma sem tudni, miért. Elvégezte később a teatrológia szakot, de munkát nem talált. Ekkor alapították meg édesanyja alapítványa keretében a Brighella Bábtagozatot. Utána Marosvásárhelyen rendezői szakot végzett, azóta folyamatosan rendez, töretlenül működik a pályája. 

Nem akar nagy rendező lenni. Játszani szeret a többiekkel. Soha nem kiabál a színészekkel. Egyre inkább befelé fordul, egyre többet ír. Felfedezte magában a pedagógust, aki át akarja adni a tapasztalatait a gyerekeknek, illetve a pályakezdőknek.  

Emlékezetes rendezése a Gengszter nagyi, amely megsirattatta a közönséget. Olyan visszajelzések jöttek, hogy az unokák felhívták a nagyszüleiket, a család tagjai érdeklődni kezdtek egymás iránt. 

Időtartam: 60 perc 
Ajánlott életkor: 12+ 

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. 

Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

Kérjük, olvassa el https://magyarsaghaza.net/wp-content/uploads/2023/03/Adatkezelesi_Tajekoztato_Kivonat_Rendezveny_Regisztracio_Magyarsag_Haza_Nonprofit_Kft_220823.pdf linken található Adatkezelési Tájékoztatónkat!  

Időpont

2023. május 23. 18:00 - 2023. május 23. 19:00

X
X